Jag har alltid haft ett intresse för djur. Hundar och katter har alltid funnits i mitt hem och jag måste haft en otrolig förmåga att övertala mina föräldrar när jag ville att ett nytt djur skulle flytta in till oss.

Min första renrasiga hund köpte jag 1983. Det var en Newfoundlandshund som hette Stormgårds ”Basti”. Med henne började mitt intresse för utställning och uppfödning. Basti fick en kull valpar.

1986 blev jag blixtförälskad i rasen west highland white terrier. Det var jättesvårt att få tag på någon valp i hela Sverige men 1987 hämtade jag hem en vit, tuff liten valp från Stockholm. Hon hette Zeus Andistasis ”Donna”. Jag lärde mig konsten att trimma under åren jag hade henne. Hon ställdes ut sparsamt och även hon hade en kull valpar.

1989 var vi på besök hos Jarl och Lillemor Almersson, kennel Laipo´s. I hemmet fanns tre shetland sheepdog tikar och en av dom var en trefärgad tik, Such Wianel´s Up-To-The Moment, ”Mysan”. Hon var ljuvlig i sitt sätt och väntade just då valpar. Efter henne fick vi köpa en underbar trefärgad tikvalp Laipo´s Black Little Dream,”Trixie” som senare blev Such och Nuch.

Trixie var en ljuvlig hund med ett underbart temperament. Med hennes skönhet och charm vann hon mångas hjärtan. Trixie är grunden till min uppfödning och till de hundar jag har i dag. Ett stort tack till Lillemor för att jag fick möjligheten att köpa Trixie och lära känna denna underbara ras.

2007 flyttade en Golden Retriever hem till oss.Det var Dream Max Shine Jeans, Tuva kallas hon till vardags och ifebruari 2009 kom Lilly, Dream Max New Dawn, en frisk fläkt som bara viner förbi. 

I dagsläget finns 13 hundar hemma hos oss. Vi har två till tre valpkullar per år .

Vårt intresse är att ”ställa ut” och vi försöker kombinera utställningar med semester p.g.a de långa avstånden.


vannas_valp_1_lord

 

 

 

-2507-2_Jag_och_Lilly

 

 

 

lilly